EduLab Puppel Linux


Το EduLab Puppel Linux είναι μια live διανομή η οποία είναι προσανατολισμένη στον εκπαιδευτικό του εργαστηρίου. Έχει ενσωματωμένο το πολύ καλό iTalc για monitoring των υπολογιστών της τάξης αλλά και για live presentation ασκήσεων και εργασιών από τον δάσκαλο προς τους μαθητές.
Επίσης έχει proxy server για web content filtering ώστε να μπορεί ο καθηγητής να ελέγχει την πρόσβαση των μαθητών στο διαδίκτυο. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα με wildcards να προσθέσει ο καθένας ότι θεωρεί ότι δεν θέλει να βλέπουν οι μαθητές του. Ο proxy είναι ρυθμισμένος και έτοιμος να λειτουργήσει με ελάχιστες τροποποιήσεις και μόνο για τις τοπικές διευθύνσεις που έχει ο καθένας στο εργαστήριό του. Επίσης ο firefox είναι ρυθμισμένος να ρωτάει τον proxy.
Έγινε προσπάθεια ώστε όλα να είναι κατά το δυνατόν έτοιμα να παίξουν.

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά στο manual το οποίο καλά θα είναι να το διαβάσετε πολύ καλά πριν χρησιμοποιήσετε τη διανομή.

manual: http://lyk-assir.thess.sch.gr/EduLab_Linux_Manual.pdf

Η διανομή είναι προσανατολισμένη για το εργαστήριο (server – client model), και εκεί βρίσκεται η ιδιαιτερότητά της και η χρησιμότητά της.

Εάν τη χρησιμοποιήσετε stand alone στο σπίτι μετά την παραμετροποίηση του δικτύου μην ξεχάσετε να βγάλετε τον proxy από τον firefox ή τουλάχιστον να τον ρυθμίσετε με τις τοπικές διευθύνσεις που μοιράζει ο δρομολογητής του σπιτιού.

Στις 11/01/2010 κυκλοφόρησε ο νέος Οδηγός της διανομής, στον οποίο περιγράφεται (σελ. 24 – 28) η μέθοδος για να προσθέσουμε ελληνικό OpenOffice με ορθογράφο και θησαυρό για την ελληνική γλώσσα.

Πληροφορίες: Στεφανίδης Βασίλειος

Website

Διαβάστε:
«Διανομές Linux για τα Εργαστήρια Πληροφορικής στα Ελληνικά Σχολεία», Στεφανίδης Β. Κ., Καρτσιώτης Θ., 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας, «Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών», Νάουσα, Μάιος 2008.[pdf]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s