Ανακαλύπτω τη φύση

Όνομα λογισμικού στη διεθνή αγορά (αγγλική έκδοση): Eyewitness Encyclopedia of Nature
Το λογισμικό «Ανακαλύπτω τη Φύση» είναι από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα στο χώρο της μελέτης και της πολυμεσικής παρουσίασης των μυστικών του φυσικού κόσμου. Η διαδραστικότητα και η συμμετοχή του χρήστη στη διαδικασία αναζήτησης και ανεύρεσης της πληροφορίας αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής δομής του CD-ROM. Τα προσεγμένα και εντυπωσιακά γραφικά, η ποικιλία animations και video, καθώς και οι αναλυτικές αφηγήσεις προσδίδουν ελκυστικότητα και ενδιαφέρον, ενώ η έκταση της πληροφορίας φτάνει σε μεγάλο βαθμό επιστημονικής λεπτομέρειας.
Η πλοήγηση στο λογισμικό υποστηρίζεται από ένα σύστημα επιλογών, που διευρύνεται και ανανεώνεται καθώς ο χρήστης μεταβαίνει σε διαφορετικά σημεία του λογισμικού.
Καθ’ όλη την πορεία του χρήστη, το λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα βοήθειας, τόσο σε επίπεδο πλοήγησης, όσο και σε επίπεδο αναζήτησης στις οθόνες, διευκολύνοντας έτσι το ταξίδι του χρήστη στις οθόνες του λογισμικού.
Συγκεκριμένα το λογισμικό συμβάλλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου παιδαγωγικού και μαθησιακού κλίματος, όπου οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν επιστημονικές δεξιότητες όπως η κατηγοριοποίηση, η παρατήρηση, η διαμόρφωση μοντέλων αναφορικά με ειδικότερα θέματα όπως είναι τα οικοσυστήματα, οι τροφικές αλυσίδες, τα διάφορα καιρικά φαινόμενα, ο κύκλος του νερού, του αζώτου, του διοξειδίου του άνθρακα, το φυσικό περιβάλλον και οι αλλαγές που επιφέρει ο άνθρωπος σε αυτό. Αξιοποιείται επίσης ως πηγή άντλησης υλικού που ο εκπαιδευτικός χρησιμοποιεί για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών του.
Γενικότερα, οι μαθητές λειτουργούν σε ένα περιβάλλον αλληλεπιδραστικό που μπορεί να υποστηρίξει την ενεργητική μάθηση και προσφέρει τη δυνατότητα διαθεματικής αντιμετώπισης του προς μελέτη αντικειμένου. Πρόκειται για δύο διαστάσεις / χαρακτηριστικά της μαθησιακής διαδικασίας σύμφωνες με τη φιλοσοφία που διέπει την εφαρμογή του εθνικού αναλυτικού προγράμματος.
Στο πλαίσιο που περιγράφηκε παραπάνω – με τη συμβολή του λογισμικού και σύμφωνα με το εθνικό αναλυτικό πρόγραμμα – οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν μια σειρά οργανισμών και μικροοργανισμών μέσω φωτογραφιών συνοδευόμενων από διευκρινιστικά κείμενα και να αναζητούν τα κοινά χαρακτηριστικά τους ώστε να τα εντάξουν στις οικογένειες και κατηγορίες τους, να παρακολουθούν κινούμενες εικόνες και να οδηγούνται στη διαμόρφωση μοντέλων για την εξέλιξη διαφόρων φυσικών φαινομένων, όπως π.χ. η φωτοσύνθεση, να παρατηρούν εικονοσκοπημένα θέματα (βίντεο) σχετικά με τη ζωή διαφόρων ζώων και να αναζητούν τρόπους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, και να μελετήσουν τα κοινωνικά, πολιτισμικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον.

Για να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης, πατήστε εδώ.

ΑΔΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Τo λογισμικό διατίθεται σε συγκεκριμένους επισκέπτες – σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – με χρήση του ονόματος χρήστη και του συνθηματικού της σχολικής μονάδας, που ισχύουν για τη δικτυακή της πρόσβαση στο ΠΣΔ. (Η εγκατάσταση και η χρήση του λογισμικού επιτρέπεται μόνο στους σταθμούς των σχολικών μονάδων.)

Η Σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει κάνει εγγραφή στη Εκπαιδευτική Πύλη.
Για να κάνετε εγγραφή πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/password/services2.php
Η εγγραφή χρειάζεται μόνο μια φορά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s