Η γη από τα αστέρια….μέσα από το φακό του Yann Arthus-Bertrand

Μέσα από τη φωτογραφική «ματιά» του Yann Arthus Bertrand, απεικονίζονται και αποτυπώνονται οι δύο όψεις του πλανήτη γη. Ο προβληματισμός, η ανησυχία και ο σκεπτικισμός εκφράζεται με τη φωτογραφική απεικόνιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του πλανήτη, ως αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού, της αστικοποίησης, της φτώχειας και της ανισότητας, της προσφυγιάς και των πόλεμων, της εξάντλησης των φυσικών πόρων, της ερημοποίησης. Παράλληλα και σε αντιδιαστολή με τα πιο πάνω προβάλλεται το μεγαλείο της μητέρας γης κατά τρόπο γενναιόδωρο και εκθαμβωτικό. Η παράλληλη προβολή των δύο αντιφατικών πτυχών του πλανήτη, αποβλέπει στην ανάδειξη της δικής μας ευθύνης, όχι μόνο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης εξαιτίας των δικών μας επιλογών και αποφάσεων, αλλά και στην κινητοποίησή μας σε προσωπικό και συλλογική επίπεδο για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης.

Ο Yann Arthus-Bertrand βρίσκεται παντού ή τουλάχιστον σε κάποια φάση της ζωής του βρέθηκε παντού. Ταξίδεψε σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχονας μάλιστα την καλύτερη οπτική γωνία: από τον ουρανό. Απαθανάτησε τον πλανήτη μας μέσα σε 300.000 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε (ή καλύτερα πάνω από) 150 χώρες, από τη Νιγηρία μέχρι τις μακρινές Ινδίες, και από την Ανταρκτική μέχρι το Κεμπέκ του Καναδά.

Απολαύστε τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Yann Athus-Bertrand της Γη από ψηλά. Επισκεφθείτε επίσης τον καταπληκτικό ιστότοπο του δημιουργού με την υπέροχη μουσική υπόκρουση.

Οι φωτογραφίες είναι προσβάσιμες και από το Earth from Above («φίλτρο πληροφόρησης» (layer) του Google Earth στο φάκελο Global Awareness) ενώ δίνονται οι ακριβείς συντεταγμένες τους προκειμένου να τις εντοπίσετε για μία επιτόπια επίσκεψη.

Ο φωτογράφος Yann Arthus-Bertrand, συγγραφέας του «Η γη από ψηλά» και της ταινίας HOME, είναι επίσης ο ιδρυτής του GoodPlanet, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο να εγείρει την δημόσια οικολογική συνείδηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s