Η κιβωτός του Νώε….πλέει στο internet

Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουν και τα μέσα.
Η ιστορία του φίλου μας του Νώε, που, για να εξασφαλίσει τη συνέχεια του κόσμου, κατασκεύασε μια ξύλινη κιβωτό με ένα ζευγάρι από όλα τα είδη ζώων, μας συντροφεύει από τα παιδικά μας χρόνια. Κάτι παρόμοιο κάνει σήμερα το Web, πάντα με τις ευλογίες της τεχνολογίας. Το ARKive είναι μια σύγχρονη εικονική κιβωτός που συγκεντρώνει χιλιάδες φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από απειλούμενα είδη – και όχι μόνο- του ζωικού και υδάτινου βασιλείου που προέρχονται από κάθε γωνιά της γης.
Σκοπός του είναι η δημιουργία μιας τεράστιας ψηφιακής βάσης οπτικοακουστικών δεδομένων καθώς και η ευαισθητοποίησή μας σχετικά με την επιτακτική ανάγκη για προστασία των σπανίων ζώων και φυτών. Προς το παρόν, το ARKive φιλοξενεί 17.000 είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου που κινδυνεύουν να γίνουν απλώς μια ανάμνηση, σύμφωνα με τη Red List of Threatened Species του World Conservation Union (IUSN). Έτσι για κάθε σπάνιο είδος της χλωρίδας και της πανίδας υπάρχουν φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες σχετικά με το φυσικό τους περιβάλλον, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους προστασίας τους.
Οι μικροί μας μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παρουσιάσεις της ενότητας Darwin για να μάθουν περαιτέρω πληροφορίες για την εξέλιξη των ειδών, μέσα από τις πολύχρωμες φωτογραφίες και τα βίντεο που μπορείτε να τα βρουν και στο κανάλι του ARKive στο Youtube.

Η Παιδαγωγική και Διδακτική του αξία είναι προφανής.

Δείτε επίσης:
Wildscreen
Το Wildscreen αποτελεί έναν φιλανθρωπικό οργανισμό με σκοπό την προώθηση της διατήρησης και της κατανόησης της βιοποικιλότητας μέσω της χρήσης εικόνων από την άγρια φύση. Σε συνεργασία με την Google και το ARKive, δίνει τη δυνατότητα μέσω του Google Earth να κάνουμε χρήση των καλύτερων βίντεο και φωτογραφιών άγριας φύσης, για την περιγραφή και αποτύπωση 250 απειλούμενων θαλάσσιων ειδών στον κόσμο.

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s