Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

sid_logo_greek

Ενημερώστε τους μαθητές σας για το θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

– Συζητήστε στην τάξη με τους μαθητές θέματα σχετικά με την προστασία από επιθέσεις κυβερνοεκφοβισμού, παραβίασης της ιδιωτικότητας, εθισμού από ηλεκτρονικά παιχνίδια, αποξένωσης, ηλεκτρονικής απάτης, κλπ.
– Ζητήστε από τους μαθητές σας να πραγματοποιήσουν ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες για θέματα όπως ο σεβασμός της πνευματικής ιδιοκτησίας στο ψηφιακό περιεχόμενο, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ελαχιστοποίηση της ηλεκτρονικής παρενόχλησης, κλπ.
– Ενημερώστε τους συναδέλφους σας, οργανώνοντας μία συζήτηση στο σύλλογο διδασκόντων με ενδεικτικά θέματα όπως η ορθολογική χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, η προστασία ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων, η αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοεκφοβισμού, τα ακατάλληλα σχόλια ή περιεχόμενο σε αντίστοιχους ιστότοπους.
– Οργανώσετε μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου για την παροχή οδηγιών προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τους οδηγούς και τα φυλλάδια από την ιστοσελίδα Χρήσιμο Υλικό που είναι αναρτημένο στον Ενημερωτικό Κόμβο ΠΣΔ για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και να τα μοιράσετε εκτυπώνοντας τα στην εκδήλωση.

Ενημερώστε τους γονείς. Ο πιο απλός τρόπος είναι να τους στείλετε το ειδικό ενημερωτικό υλικό που υπάρχει στον ενημερωτικό κόμβο http://internet-safety.sch.gr.

Το υλικό που είναι αναρτημένο στον Ενημερωτικό Κόμβο ΠΣΔ για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα. Εκεί υπάρχουν επιλεγμένα νέα, βίντεο ευαισθητοποίησης και ποιοτικό ενημερωτικό / εκπαιδευτικό υλικό. Μέρος του υλικού έχει παραχωρηθεί από το SaferInternet στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ.

Αν δημιουργήσετε δικό σας υλικό και θέλετε να το μοιραστείτε με τα άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας, μπορείτε να μας το αποστείλετε στο intenersafety@sch.gr ή αν είναι βίντεο να το αναρτήσετε στο http://vod.sch.gr.

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να γίνετε μέλη της Online Κοινότητας ΠΣΔ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/ ή να εγγραφείτε στην ενημερωτική λίστα επικοινωνίας http://list.sch.gr/mailman/listinfo/safetynet.

Και μην ξεχνάτε ! Αν υποπέσει στην αντίληψή σας ιστότοπος με ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο ενημερώστε την υπηρεσία ελέγχου περιεχομένου ΠΣΔ στο cachemaster@sch.gr.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s