224η Επέτειος γέννησης του Louis Daguerre

Ο Louis-Jacques-Mandé Daguerre, ο μεγάλος φυσικός, ζωγράφος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και εφευρέτης της νταγκεροτυπίας, γεννήθηκε σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου πριν 224 χρόνια ακριβώς, το 1787 στην Cormeilles στο Παρίσι.

Boulevard du Temple

Ρίξτε μια ματιά σε αυτή την φωτογραφία. Είναι τραβηγμένη από τον Louis Daguerre, νωρίς το πρωί του 1838 ή 1839. Την εποχή εκείνη ο χρόνος έκθεσης της φωτογραφικής πλάκας ήταν πάρα πολύ μεγάλος όποτε ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τις εικόνες των περαστικών στο δρόμο. Η φωτογραφία απαιτούσε έκθεση για 10 λεπτά οπότε οι πολυσύχναστοι δρόμοι του Παρισιού που ήταν γεμάτοι κίνηση εκείνη την ώρα, καταγράφηκαν έρημοι λόγο της μακράς έκθεσης.
Παρόλα αυτά, κοιτάξτε καλύτερα κάτω αριστερά στην φωτό. Είναι η φιγούρα ενός κυρίου ο οποίος γυαλίζει τα παπούτσια του σε ένα λούστρο. Προφανώς επειδή καθόταν ακίνητος για αρκετό χρόνο, τόσο αυτός όσο και ο λούστρος (αν και αυτός λιγότερο) καταγράφηκαν από το φωτογράφο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας άνθρωπος αποτυπώθηκε σε φωτογραφία. Φυσικά ούτε αυτός, ούτε και ο λούστρος έμαθαν ποτέ ότι εκείνο το πρωινό του 1838 (πιθανότατα) πέρασαν στην ιστορία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s