Τρίτη 1η Μαΐου 2012 – Το SpecialEducation αλλάζει!

Όταν, πριν από 9 χρόνια, δημιουργήθηκε το specialeducation.gr, επιθυμία μου ήταν η κάλυψη ενός κενού και μιας μεγάλης ανάγκης για πληροφόρηση σε θέματα ειδικής αγωγής στη χώρα μας.

Το specialeducation.gr οραματίστηκε ένα μέλλον, στο οποίο τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα ήταν πλήρως ενταγμένα στην κοινωνία μας. Ένα μέλλον όπου το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην ένταξη και ενσωμάτωση όλων των ατόμων με αναπηρία θα ήταν αυτονόητο.
Στόχος του ήταν η παροχή της καλύτερης δυνατής ενημέρωσης σε θέματα ειδικής αγωγής, ένταξης αλλά και των καλύτερων πρακτικών σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, σχολεία, άτομα, ομάδες και φορείς.

Το σύνθημά μας ήταν «Προσέγγιση στη δυσκολία, στην αναπηρία, στο άτομο, στην οικογένεια«.

Την Τρίτη 1η Μαΐου 2012 το specialeducation.gr αλλάζει. Οι αλλαγές στην ιστοσελίδα θα ξεκινήσουν από την αισθητική διάσταση και τη γραφιστική επιμέλεια, αλλά δεν θα περιοριστούν εκεί, αφού θα αφορούν και την ίδια τη δομή, τον εμπλουτισμό του υλικού και τη διεύρυνση της ομάδας των συνεργατών. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί παράλληλη ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα. Εκείνο που θα μείνει ανέπαφο είναι η αρχική σπίθα, που μετά από τόσα χρόνια δεν έχει ακόμη σβήσει, καθώς και η υπευθυνότητα, η εγκυρότητα και η σοβαρότητα στην προσέγγιση των συχνά δύσκολων και ευαίσθητων θεμάτων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους επισκέπτες και τους συνεργάτες του ιστότοπου για τη συμπαράσταση, την ηθική στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια αναδεικνύοντας το specialeducation.gr σε έναν από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους διαδικτυακούς χώρους σε σχέση με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση στην ελληνική γλώσσα.

Στεφανίδης Φίλιππος, Δάσκαλος Eιδικής Aγωγής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s