Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις

weeqe3

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις είναι ένα σύγχρονο, διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για παιδιά και εφήβους ηλικίας 8-15 ετών.
Αντλώντας πληροφορία από το Οικοσκόπιο – την πρότυπη χαρτογραφική εφαρμογή του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον και εξελίσσοντας το Οικοσκόπιο kids, που προσφέρει σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας τη βασική εξοικείωση με περιβαλλοντικές έννοιες, εικόνες και ήχους, το νέο αυτό παιχνίδι συμπληρώνει τις ψηφιακές – εκπαιδευτικές πλατφόρμες που το WWF προσφέρει δωρεάν στο ευρύ κοινό.

Είσαστε έτοιμοι λοιπόν να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας στα περιβαλλοντικά θέματα της Ελλάδας; Πόσα γνωρίζετε για τις προστατευόμενες περιοχές; Για τα είδη που συναντάμε σε αυτές; Γι’ αυτά που απειλούνται; Με τη γεωγραφία πως τα πάτε; Ξέρετε που βρίσκεται …ο Καναδάς στην Ελλάδα; Μπορείτε να ξεχωρίσετε τον ήχο του τσακαλιού;
Παίζοντας το «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» θα περιηγηθείτε μέσα από τρεις πίστες στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στην Αττική. Θα μάθετε τις τοπικές παραδόσεις, την ιστορία του κάθε τόπου, τα είδη ζώων και φυτών που μπορεί να συναντήσετε σε κάθε περιοχή, στοιχεία που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον αλλά και τις επιπτώσεις που έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα σε διαφορετικά οικοσυστήματα. Καθώς προχωράτε στις τρεις πίστες, στην αρχή μαθαίνεις και έπειτα αναπτύσσεις κριτική σκέψη κατανοώντας τις συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον και τους τρόπους που μπορείς να συνεισφέρεις στην προστασία του.
Και μη νομίζετε ότι οι γνώσεις σας θα πρέπει να περιορίζονται στο φυσικό περιβάλλον! Οι γνώσεις της μυθολογίας αποτελούν ατού στο παιχνίδι ενώ θα έχετε μια ευκαιρία να αποδείξετε ότι ο τρόπος ζωής σας είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s