28 Ιανουαρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ghhgpd97

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από τις 26/4/2006, την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

  • Δείτε:
    – Χρήσιμες συμβουλές για την ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο: Ειδικό αφιέρωμα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
    Παρουσιάσεις για την ψηφιακή ασφάλεια.
    Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Το αντίδοτο στην «Πληροφορύπανσης», Α. Π. Λούβρης, Μ. Κοντογιώργης
  • Συζητήσετε στην τάξη με τους μαθητές εμβαθύνοντας σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού, ιδιωτικότητας, ηλεκτρονικής απάτης, κ.ά. Αναρωτηθείτε με τους μαθητές σας πόσο ιδιωτικά είναι τα προσωπικά μας δεδομένα. Δείτε από κοινού το παρακάτω βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) το οποίο δείχνει κατά πόσο τα προσωπικά δεδομένα είναι υπό τον έλεγχό μας και μας προειδοποιεί ότι η ιδιωτικότητά μας απειλείται! Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα βάσει της Σύμβασης 108 του ΣτΕ. Γι αυτό μαθαίνουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. Επίσης, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπορείτε να κάνετε χρήση του σχεδίου μαθήματος ειδικά για τα προσωπικά δεδομένα. Αν διδάσκετε στην πρωτοβάθμια, μπορείτε να αξιοποιήσετε το σχέδιο μαθήματος για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.
  • Οργανώσετε μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου για την παροχή οδηγιών προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τους οδηγούς και τα φυλλάδια από τη σελίδα Χρήσιμο Υλικό για να τα μοιράσετε στην εκδήλωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s