Animoto……δημιουργήστε εντυπωσικές βιντεοπαρουσιάσεις

To Animoto είναι μια web 2.0 εφαρμογή δημιουργίας επαγγελματικών οπτικοακουστικών κλιπς αναλύοντας λεπτομερώς τα βίντεο, τους ήχους και τις εικόνες που εσείς έχετε επιλέξει. Δεν απαιτεί τίποτα πέρα από βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή και υπομονή λίγων και μόνο λεπτών. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε τη «σκηνοθεσία» της δικής μας ταινιούλας. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να επιλέξουμε τις εικόνες και τα βίντεο που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε, είτε ανεβάζοντας το υλικό εμείς οι ίδιοι από τον προσωπικό μας υπολογιστή, είτε αντλώντας το από άλλους ιστοχώρους (Flickr, Facebook, SmugMug, Picasa, Photobucket), είτε διαλέγοντας κάποια από τα «έτοιμα» του Animoto. Εν συνεχεία, θα πρέπει, αν το επιθυμούμε, να προσθέσουμε κείμενο (add text) καθώς και να επεξεργαστούμε (drag and drop, spotlight, rotate, duplicate, delete, shuffle) τις εικόνες που ανέβασαμε. Στην περίπτωση των βίντεο, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να απομονώσει συγκεκριμένες σκηνές (drag to pick start point). Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να ντύσουμε την εικόνα με ήχους. Μπορούμε να τους επιλέξουμε είτε από τη δική μας προσωπική συλλογή είτε από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ηχοθήκη της ίδιας της υπηρεσίας. Για το τέλος, μένει να μπουν οι τελευταίες πινελιές (επιλογή ταχύτητας εναλλαγής εικόνων, καταχώρηση τίτλου/περιγραφής του κλιπ) και η ταινιούλα μας είναι έτοιμη.

Σημειώνεται πως η δωρεάν έκδοση του Animoto συνοδεύεται από περιορισμούς (200 MB αποθηκευτικού χώρου, κλιπ διάρκειας μόλις 30 δευτερολέπτων έκαστο, αποσπάσματα βίντεο διάρκειας μόλις πέντε δευτερολέπτων έκαστο), τους οποίους μπορεί να παρακάμψει κανείς καταβάλλοντας μια ετήσια συνδρομή ύψους 30 δολ. ή το ποσό των τριών δολ. για κάθε βίντεο που «σκηνοθετεί».

Το Animoto όμως προφέρει δυνατότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εκπαιδευτικός. Οι δυνατότητες προσφέρονται από το Animoto for Education. Δείτε το παρακάτω video για περισσότερα:
!

Σχολιάστε