ZooBurst…δημιουργία τρισδιάστατου ηλεκτρονικού βιβλίου!

ZooBurst

Το ZooBurst δεν έχει καμία σχέση με ζωολογικό κήπο, ούτε με εκρήξεις!!! Είναι ένα δωρεάν λογισμικό Web 2.0 και έχει σχέση με τη δημιουργία τρισδιάστατου ηλεκτρονικού βιβλίου (μέχρι 10 σελίδων στη δωρεάν εκδοχή του). Είναι ένα ψηφιακό εργαλείο δημιουργίας ιστοριών που επιτρέπει στον καθένα να φτιάξει το δικό του τρισδιάστατο διαδραστικό pop-up βιβλίο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συγγραφείς κάθε ηλικίας, από εκπαιδευτικούς μέχρι και τους μαθητές του νηπιαγωγείου δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα μοναδικό περιβάλλον για να ζωντανέψει τις ιστορίες του.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικόνες και φωτογραφίες από δικό σας αρχείο ή και εικόνες από τη βάση δεδομένων του λογισμικού (περίπου 10.000 δωρεάν εικόνες). Σε κάθε σελίδα του βιβλίου υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής κειμένου. Υπάρχουν πολλές επιλογές ακόμα και δυνατότητα ρύθμισης στο χρόνο του «πετάγματος» της εικόνας!  Αν επιλέξετε να αναβαθμίσετε το λογισμικό υπάρχει δυνατότητα προσθήκης ήχου και μουσικής.
Οι συγγραφείς μπορούν να μοιραστούν τα βιβλία τους με τους αναγνώστες χρησιμοποιώντας μια απλή υπερσύνδεση, ενώ τα βιβλία μπορούν να ενσωματωθούν σε blog, δίνοντας τη δυνατότητα στους αναγνώστες να παρέμβουν σε αυτά – αν το επιθυμούν!
Σαν εκπαιδευτικό εργαλείο προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους για να δημιοθργήσουν και διηγηθούν ιστορίες, να κάνουν παρουσιάσεις και να εκφράσουν ιδέες. Παρέχει ένα δυναμικό, ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η χρήση της εφαρμογής όπως προείπαμε είναι δωρεάν. Απλά απαιτείται μια αρχική εγγραφή (Register) για την αποστολή κωδικών εισόδου στο mail σας.

Δείτε εδώ το βιβλίο «Οι περιπέτειες της ζωής μου»

Δείτε εδώ έναν οδηγό χρήσης.

Επιμέλεια: Κατερίνα Γουναρά, Νηπιαγωγός – website: Παίζω και γελώ!

Σχολιάστε