Learning Apps…μικρές διαδραστικές εφαρμογές!


Το LearningApps είναι μια δωρεάν πλατφόρμα Web 2.0 για την υποστήριξη της μάθησης και της διδασκαλίας, με τη δημιουργία μικρών διαδραστικών εφαρμογών που βασίζονται στα πολυμέσα και οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά και άμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η πλατφόρμα προσφέρει περισσότερα από είκοσι πέντε διαφορετικά πρότυπα τέτοιων εκπαιδευτικών μονάδων (nuggets). Υπάρχουν πρότυπα πολλαπλής επιλογής, τεστ κλειστού τύπου, αντιστοίχισης, ομαδικών-puzzles, ακολουθιών, επιλογής quiz, σταυρόλεξο, κρεμάλα, συμπλήρωση πινάκων, παιχνίδια για πολλούς παίκτες, chat, ημερολόγιο, mindmap, πίνακας ανακοινώσεων με ήχους και βίντεο και πολλά άλλα!

– Για να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του LearningApps, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό [login/register new account] συμπληρώνοντας τα πεδία της φόρμας.

How to
Στη μηχανή αναζήτηση επάνω αριστερά μπορείτε να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά για να αναζητήσετε τη συλλογή εφαρμογών [Search in Apps]. Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι ήδη οι διαθέσιμες εφαρμογές, κάντε κλικ στο Browse Apps για να μεταβείτε στη σελίδα επισκόπησης.
Επιλέγοντας το Create App μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας εφαρμογή χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες εφαρμογές ως πρότυπο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κενά πρότυπα.
Πατώντας πάνω στα examples μπορείτε να δείτε παραδείγματα που δημιουργήθηκαν με το συγκεκριμένο πρότυπο. Κάνοντας κλικ στο Create new App μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επιλεγμένο πρότυπο.
Κάθε πρότυπο έχει διαφορετικές ρυθμίσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε στη υπάρχουσα φόρμα. Στην αρχή κάθε φόρμας μπορείτε να καθορίσετε μια περιγραφή τίτλου και μιας εργασίας στο App title – Task description. Κάντε κλικ στο κουμπί «Τέλος και Προεπισκόπηση εφαρμογής» [Finish editing and show preview] στο τέλος της φόρμας, όταν ολοκληρώσετε τη συμπλήρωσή της. Στη συνέχεια, αν το επιθυμείτε μπορείτε να επεξεργαστείτε και να προσαρμόσετε εκ νέου την εφαρμογή ή να την αποθηκεύσετε στη συλλογή εφαρμογών σας. Μπορείτε φυσικά να ενσωματώσετε τις εκπαιδευτικές εφαρμογές σας στο προσωπικό ή σχολικό blog, απλά αντιγράφοντας το σύνδεσμο της εφαρμογής και κάνοντάς τον επικόλληση στον κειμενογράφο του άρθρου σας.

 

 

Δείτε μερικά παραδείγματα εφαρμογών:

Εφαρμογή στην τάξη:
Οι μαθητές μπορούν να εργαστούν ομαδικά ή ατομικά επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για να εργαστούν, να εξασκηθούν και να μάθουν σε όλο το φάσμα των διδακτικών αντικειμένων και δεξιοτήτων.
Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τις δικές τους δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας ένα από τα έτοιμα πρότυπα ως παράδειγμα.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν το μάθημα τους περισσότερο μαθητοκεντρικό, στοχεύοντας στην ουσιαστική μάθηση, ενθαρρύνοντας και παρακινώντας τους μαθητές τους να στοχαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους συμμαθητές τους αλλά και τον δάσκαλό τους, με το περιεχόμενο και τη διαδικασία της μάθησης.

Σχολιάστε