Εκπαιδευτικό Περιβάλλον για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr δημιούργησε για τους μικρούς μαθητές το διαδικτυακό εκπαιδευτικό περιβάλλον «Το νησί του SaferInternet.gr» με στόχο την προστασία των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο, ή από ακατάλληλη ή επιβλαβή συμπεριφορά.

Ελάτε στο Νησί του SaferInternet.gr

Στο παραδεισένιο αυτό νησί δεν είναι όλα ασφαλή και ήρεμα. Οι πειρατές, οι καρχαρίες και οι μέδουσες καραδοκούν!  Τα παιδιά πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν τις πληροφορίες που έκρυψε ο καπετάνιος, να τις διαβάσουν προσεκτικά και ν’ απαντήσουν στα τέσσερα κουίζ. Αν απαντήσουν σωστά κερδίζουν τα διπλώματα του καλού θαλασσοπόρου του SaferInternet για να μπορούν να σερφάρουν με ασφάλεια στο διαδικτυακό πέλαγος.

Δείτε επίσης:

  •  Αποδεκτή Πολιτική Ορθής Χρήσης στα σχολεία για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
    Τα σχολεία χρειάζεται να επικεντρωθούν με μεγαλύτερη συνέπεια σε μια σειρά σημαντικών ενεργειών. Αυτές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός προγράμματος εκπαίδευσης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης των μαθητών, παρέχοντάς τους κατάλληλη εκπαίδευση. Επίσης, να επιτρέπει στο σύνολο του προσωπικού του σχολείου να υποστηρίζει τους μαθητές αλλά και να βοηθά τις οικογένειες να διατηρούν τα παιδιά τους ασφαλή στο Διαδίκτυο.

Σχολιάστε