Crossword Labs…δημιουργώντας σταυρόλεξα!


Το Crossword Labs είναι ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον δημιουργίας σταυρόλεξου, ιδιαίτερα απλό στη χρήση του, δεν απαιτεί δημιουργία λογαριασμού σε κάποια ιστοσελίδα, ούτε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.
Αφού μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα της εφαρμογής επιλέξτε τη δημιουργία σταυρόλεξου [Make a crossword] και ξεκινήστε να δημιουργείτε το δικό σας σταυρόλεξο.
Αρχικά, δώστε τον τίτλο του σταυρόλεξου σας και στη συνέχεια ορίστε τις λέξεις που αποτελούν τις λύσεις του καθώς και την ερώτηση στην οποία αντιστοιχούν, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:
1) γράφετε τη λέξη,
2) αφήνετε κενό,
3) γράφετε την ερώτηση που αντιστοιχεί στη λέξη,
4) πατάτε enter για να γράψετε την επόμενη λέξη.
Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, βάλτε αν επιθυμείτε κωδικό* [Create a passcode], επιλέγετε Generate και το σταυρόλεξο είναι έτοιμο.
Επιλέγοντας: edit μπορείτε να επεξεργαστείτε περαιτέρω το σταυρόλεξό σας, regenerate να αλλάξετε τη μορφή του και save για αποθήκευση. Στη συνέχεια, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή της σε μορφή αρχείου pdf ή word κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες επιλογές, να το εκτυπώσετε και να το μοιράσετε στους μαθητές σας  ή να μοιραστείτε το link για online* συμπλήρωσή του.

* Όταν επιλεγεί η διαδικτυακή λύση, υπάρχει ένδειξη σωστού – λάθους με χρωματισμό της λέξης με πράσινο – κόκκινο αντίστοιχα.

* Προσοχή στον κωδικό…εάν τον χάσετε δεν επανέρχεται!

Προσοχή: Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του CrosswordLabs και να απολαμβάνετε όλα τα προνόμια θα πρέπει να πληρώσετε 9,95 δολάρια.

Δείτε:
Λύστε online το σταυρόλεξο με θέμα τα «Αδέσποτα Ζώα» που δημιουργήθηκε από μαθητές Δ’ τάξης.

Ένα Σχόλιο

  1. Θαυμάσιο εργαλείο!Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε