Αριθμοί και Πράξεις στην Παιχνιδοχώρα

Το μαγικό τρένο – «Μαθηματικά: Νηπιαγωγείο – Α΄Τάξη Δημοτικού»

magic_trainΚάθε βράδυ, όταν όλος ο κόσμος κοιμάται, τα παιχνίδια ζωντανεύουν, βγαίνουν από τα κουτιά και τις ντουλάπες και συγκεντρώνονται σε ένα μέρος μυστικό. Ακριβώς τα μεσάνυχτα, περνάει το μαγικό τρένο που τα μεταφέρει στην πατρίδα τους, την Παιχνιδοχώρα. Εκεί, παίζουν και τραγουδούν όλη τη νύχτα και, μόλις ξημερώσει, παίρνουν πάλι το τρένο και γυρνούν πίσω στη θέση τους. Όμως, αυτή τη φορά, τα παιχνίδια δεν επιστρέφουν από την Παιχνιδοχώρα. Τα παιδιά είναι απαρηγόρητα και ο Ξεφτέρης αποφασίζει να τα βοηθήσει. Έτσι ξεκινάει μια ακόμα περιπλάνηση για να βρει την Παιχνιδοχώρα και να φέρει πίσω τα χαμένα παιχνίδια. Τα 25 παιχνίδια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα βοηθούν στην εξοικείωση με θέματα Μαθηματικών (1ο μέρος) για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού.

Ενότητες:

  • Προμαθηματικές έννοιες [Έννοιες μέσα στο χώρο, Σύγκριση, Ισοδύναμα σύνολα, Περισσότερο-λιγότερο, Αντιστοίχιση, Σειροθέτηση]
  • Οι αριθμοί 1 έως 5 [Εμπέδωση και γραφή, Διάταξη, Σύγκριση, Πρόσθεση, Αφαίρεση]
  • Κατεβάστε το εγχειρίδιο.

Η σκανταλιάρα μαϊμού – «Μαθηματικά: Α’ και Β’ Τάξη» – Πράξεις μέχρι την πρώτη εικοσάδα.

skantal_monkeyΟ Ξεφτέρης και ο Παλιάτσος πήγαν στην Παιχνιδοχώρα, για να φέρουν πίσω τα χαμένα παιχνίδια των παιδιών. Στο δρόμο τους συνάντησαν πολλά εμπόδια και χρειάστηκε να ξεπεράσουν δύσκολες δοκιμασίες για να τα καταφέρουν. Και όταν έφτασαν εκεί, τα πράγματα πάλι δεν ήταν εύκολα γι’ αυτούς. Έπρεπε όχι μόνο να επισκεφτούν όλα τα Παιχνιδόσπιτα του λόφου και να βρουν που είναι κρυμμένες οι ρόδες του μαγικού τρένου, αλλά να ξετρυπώσουν και τη σκανταλιάρα μαϊμού που ήταν υπεύθυνη για όλη αυτή την αναστάτωση. Τα 20 παιχνίδια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα βοηθούν στην εξοικείωση με θέματα Μαθηματικών Α΄ και Β’ Δημοτικού.

Ενότητες:

  • Οι αριθμοί 0 και 6 έως 10 [Εμπέδωση και γραφή, Πρόσθεση και Αφαίρεση, Πολλαπλασιασμός στην πρώτη δεκάδα]
  • Οι αριθμοί 11 έως 20 [Εμπέδωση, Η έννοια της δεκάδας, Πρόσθεση και Αφαίρεση με αφετηρία τη δεκάδα]
  • Πράξεις με τους αριθμούς 0 έως 20 [Πρόσθεση, Αφαίρεση, Πολλαπλασιασμός]
  • Κατεβάστε το εγχειρίδιο.

Σχολιάστε